Як поводитися в публічних місцях, уникаючи зараження COVID-19? (частина 2)

15 червня 2021 Як поводитися в публічних місцях, уникаючи зараження COVID-19? (частина 2)

Покупки в торговому центрі

Відвідування торгового центру являє собою небезпеку середнього ступеня щодо зараження SARS-CoV-2. Якщо виникла абсолютна необхідність придбання чогось і відкласти цю справу не можна, намагайтеся не чіпати речі, котрі не збиралися купувати. У примірювальній не торкайтеся обличчя. Повернувшись додому негайно вимийте руки й переодягніться, а потім знову вимийте руки.

Відпочинок на пляжі

Перебування на відкритому повітрі, зазвичай, становить собою меншу небезпеку, ніж у приміщенні. Але це не стосується багатолюдних пляжів, відвідини яких зараховують до ризику зараження середнього ступеня. На пляжі слід дотримуватися соціальної дистанції 1,5−2 метра — як на суші, так і в воді, що інколи буває складно.

Вечеря на літньому майданчику

Поглинання їжі на відкритому просторі має низьку або середню ступінь ризику заразитися SARS-CoV-2. Незважаючи на свіже повітря, доведеться зняти маску, а це потягне за собою небезпеку, якщо будете наближатися до інших людей. Відвідуйте заклади харчування, чия політика прийому гостей приписує обмежувати кількість обслуговуваних на той же період часу, а столики розставлені на відстані біля 2-х метрів один від одного.

Розваги в барі

Небезпека зараження коронавірусом у барі дуже велика, оскільки там практично неможливо ані дотримання соціальної дистанції, ані носіння масок, якими відвідувачі нехтують, щоб випити. Алкоголь знімає людей «з ручника», вони забувають про заходи безпеки, активно спілкуються з близька, намагаючись перекричати гучну музику. Все це разом сприяє поширенню COVID-19.

Тренування в спортклубі

Хоча за звичайних обставин фізичні навантаження в приміщенні вважаються корисними для підтримки загального тонусу організму, в епоху поширення коронавируса SARS-CoV-2 відвідування тренажерного залу пов'язане з високим ризиком. Виділення поту та підсилення дихання у закритому просторі, досить щільно заповненому відвідувачами, сприяють поширенню хвороби.

Обід і вечеря у ресторані

Харчування у ресторані на тепер стало заняттям досить ризикованим. Там можна контактувати з людьми, котрі проводять публічний спосіб життя й мають великі соціальні зв'язки, а це, в свою чергу, підвищує можливість того, що вони є носіями COVID-19, навіть якщо симптоми хвороби ще не дають про себе знати. Також існує ризик доторкнутися до предметів, зокрема — столу й меню, з якими контактувала заражена людина. І хоча в багатьох закладах громадського харчування на час пандемії припинили роботу барні стійки, салат-бари й автомати з прохолодними напоями, це не доводить, що харчування поза домом стало менш ризикованим.

Подорож літаком

Подорож громадським транспортом, зокрема літаком, має не менший ризик, ніж відвідування ресторану. Хоча повітря у салоні літака безперервно фільтрується, кількість контактів на борту й в аеропорту не піддається обліку та контролю. Переліт необхідно здійснювати з маскою на обличчі та постійно користуючись кишеньковим дезинфектором для рук об'ємом до 100 мл, який дозволено провозити в ручній поклажі.

Список використаної літератури

Редакторська група
Дата створення: 15.06.2021       Дата оновлення: 26.04.2024

Відмова від відповідальності

Ми публікуємо достовірну та актуальну інформацію на сайті (інструкції, описи, статті). Але навіть ретельне вивчення інструкції не є підставою замінити візит до лікаря самолікуванням. Адміністрація сайту apteka911.ua не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті. Пам'ятайте, що САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.

Промокод скопійовано!
Завантаження