Гриби незаслужено стали об'єктом недовіри. Люди наче змовилися проти них, забувши про прислів'я «не судіть про книжку за обкладинкою». Але гриби заслуговують на те, щоб бути оціненими гідно. Зрозуміло, ми маємо на увазі спеціально вирощені на продаж гриби, які можна придбати в супермаркеті.
Цю речовину важко виявити в інших продуктах харчування. Гриби, як і організм людини, виробляють вітамін D під впливом ультрафіолетового випромінювання. Приміром, гриб портобело — підвид печериці, вирощений у штучних умовах під ультрафіолетовим освітленням, містить понад 100% денної норми вітаміну D. Крім портобело, таким самим способом вирощують іще один цінний різновид печериці — креміні, коричневого кольору. Він також цінний наявністю вітаміну D.
Японці називають його «умамі», що означає «приємний пікантний смак». Ще це слово перекладається як «п'ятий смак». Гриби портобело та креміні мають більш виражений м'ясний смак, а білі печериці набувають його під час приготування. Гриби портобело відзначаються м'ясистою текстурою, тому їх смажать на грилі цілими, а потім продають у гамбургерах замість котлет.
Селен — мінерал-антиоксидант, він захищає клітини нашого організму від пошкоджень вільними радикалами. Селен важливий для нормальної роботи імунної системи, а гриби — одні з найпотужніших джерел селену серед продуктів.
М'ясні смак і текстура дозволяють грибам буквально «розчинятися» у фарші, тому вони є ідеальним способом скоротити кількість яловичого, свинячого, курячого, індичого м'яса, що використовується для готування. При цьому треба враховувати співвідношення грибів і м'яса. Наприклад, для начинки млинців їх можна використовувати 1:1, для м'ясного рулету та бургерів беріть 1 частку грибів до 3-х часток фаршу, а для м'ясних соусів — навпаки: на 3 частки грибів 1 частка фаршу. Цей секрет зменшує кількість калорій і жирів у кожній порції.
У грибах мало калорій! 5 білих печериць містять близько 20 калорій; один цілий гриб портобело — стільки ж! У журналі «Appetite» публікували, що люди, які замінили м'ясо грибами, зменшивши кількість калорій і жиру, почуваються так само ситими й задоволеними, як і раніше.
Гриби вирощують у ящиках у закритому приміщенні під дозованим штучним ультрафіолетовим освітленням. Вони не потребують сільськогосподарських угідь або великої кількості води. Отже, замінивши м'ясо грибами, ви знижуєте загальний вуглецевий слід, який залишає їжа у вашому організмі.
Ми публікуємо достовірну та актуальну інформацію на сайті (інструкції, описи, статті). Але навіть ретельне вивчення інструкції не є підставою замінити візит до лікаря самолікуванням. Адміністрація сайту apteka911.ua не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті. Пам'ятайте, що САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.