Ці вихідні я провів у Нью-Йоркському ботанічному саду – я дуже хотів відвідати виставку «Дикої медицини», яка там відбувалась. Багато моїх улюблених трав, спецій і фруктів були серед лікарських експонатів: куркума, мускатний горіх, лаванда, лимони та лайми, грейпфрут. Але найпрекрасніше, що було там, – це какао-боби, воно же какао. Будь-яке місце, де роздають шоколад, нехай і у вигляді какао, – це супермісце, і я радий, що прийшов сюди.
Відразу після того, як я пішов, мій друг запитав: «Що за назва “какао”? Ніхто не знає, як його вимовляти. Англійською мовою взагалі вимовляється як “ka-cow”, що означає “ка-корова”».
Цікаво те, що поняття «какао» має кілька значень. По-перше, це дерево з роду Теоброма, його ще називають «какао-дерево». По-друге, какао – це смачний напій. По-третє, какао – це порошок, з якого готують шоколад. Дослідження показують, що какао і шоколад дуже корисні для здоров'я. Какао-порошок – це сире, зневоднене і подрібнене зерно какао. Для того щоб воно стало смачним, додають цукор і молоко. По правді кажучи, какао-порошок трохи гіркий і майже несмачний. Утім це корисна речовина, багата антиоксидантами, які дуже корисні для вашого організму. Крім антиоксидантів какао містить у своєму складі теобромін. Теобромін – це речовина, подібна кофеїну, – він підвищує настрій, покращує розумову діяльність і тонізує, але м'яко – без тремтіння та нервозності. Ще какао є фантастичним джерелом магнію, який заспокоює і нормалізує роботу серцевого м'яза.
Але не думайте, що якщо ви з'їсте цукерку або молочну шоколадку «Марс» або «Снікерс», то отримаєте таку ж користь для організму, як і від какао-порошку. Вони містять дуже багато цукру, молока, і вся їх цінність в калорійності і смаку. Якщо хочете з'їсти щось смачне та корисне, то віддайте перевагу чорному шоколаду з вмістом какао не нижче 70%.
Додайте ½ ст. л. порошку какао (люблю органічні традиції), трохи злаків і меду до склянки грецького йогурту та отримаєте смачний, ситний та дуже корисний десерт.
Або насолодіться теплим напоєм, додавши печиво «Орео» в заварений на молоці какао і кілька квадратиків 70%-ного темного шоколаду.
А як ви готуєте какао?
Чи робите ви гарячий шоколад?
Якщо так, то що ви додаєте в цей напій? Горішки або мюслі?
Ми публікуємо достовірну та актуальну інформацію на сайті (інструкції, описи, статті). Але навіть ретельне вивчення інструкції не є підставою замінити візит до лікаря самолікуванням. Адміністрація сайту apteka911.ua не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті. Пам'ятайте, що САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.