5 помилок під час відмови від м'яса

22 липня 2021 5 помилок під час відмови від м'яса

Хоча вегетаріанство і веганство поки що не мають шаленої популярності в нашій країні, багато людей цілковито усунули м'ясо зі свого раціону й намагаються вживати замість нього білок рослинного походження. Само по собі це непогано, помилкою є вживання меншої кількості білка. Це не гарантує поліпшення здоров'я.

Розглянемо найпоширеніші помилки, які роблять люди в процесі відмови від м'яса.

Помилка № 1. Не їсти білків узагалі.

Усуваючи щось зі свого раціону, ви втрачаєте поживні речовини, які в ньому містяться. У м'ясі, окрім білка, є багато заліза й вітамінів групи B. Рекомендується використовувати такі джерела білка, як насіння, горіхи та олія з них, боби й сочевиця, соєві продукти, а також цільнозернові: вівсянка, кіноа та хліб із пророслого зерна.

Помилка №2. Їсти оброблені замінники м'яса.

Нині виробляють котлети для гамбургерів, ковбаси та фарш на рослинній основі. Вони здаються придатним вибором. Однак замінники м'яса містять інгредієнти без поживних речовин: загусники, консерванти, барвники, які піддаються інтенсивній обробці. Загалом це непотрібне навантаження на організм по перетравленню некорисної маси.

Помилка №3. Їсти забагато сиру.

Сир, звичайно, містить білки, але разом з тим він містить і багато насичених тваринних жирів. Рекомендується зробити вибір на користь рослинного білка, а сиру їсти зовсім трохи в ролі приємного смакового додатка і вилучити його з таких страв, як ґуакамоле чи хумус.

Помилка №4. Споживати продукти лише бежевого кольору.

Говорячи про так звані «бежеві вуглеводи», маємо на увазі макарони, хліб та інші борошняні продукти. Звичайно, без вуглеводів не обійтися, але щоб отримати більше клітковини, вживайте цільнозернові продукти. І розбавляйте «бежеву палітру» яскравими кольорами фруктів та овочів.

Помилка №5. Нехтувати овочами.

Під рослинною їжею, маються на увазі, в першу чергу, зелені та помаранчеві овочі. Це не завжди зручно, але є три практичні рекомендації.

По-перше, на дно тарілки насипте жменю дрібно нарубаної зелені, на неї зверху викладіть страву. Зелень — найкраща основа для бежевих продуктів незалежно від того, спагеті це, ризото, картопля чи лазанья.

По-друге, будь-яку бежеву страву можна змішати з дрібно нарубаними овочами в пропорції 1:1. Відварені макаронні вироби й каші добре поєднуються з морквою, кабачками, мускатним гарбузом, цвітною капустою, броколі та іншими овочами.

По-третє, їжте капустяні салати — салати, натерті на тертці в загальну суміш із різних сортів капусти. Додайте туди синього базиліку, моркви й трохи солодкого перцю. До цієї суміші можна подати відварений рис чи іншу кашу з тушкованими грибами, які стануть добрим замінником м'яса.

Список використаної літератури

Редакторська група
Дата створення: 22.07.2021       Дата оновлення: 26.04.2024

Відмова від відповідальності

Ми публікуємо достовірну та актуальну інформацію на сайті (інструкції, описи, статті). Але навіть ретельне вивчення інструкції не є підставою замінити візит до лікаря самолікуванням. Адміністрація сайту apteka911.ua не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті. Пам'ятайте, що САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.

Промокод скопійовано!
Завантаження