Чим більше випитої кави, тим менша загроза виникнення хвороби Паркінсона!

3 червня 2024 Чим більше випитої кави, тим менша загроза виникнення хвороби Паркінсона!
Діагноз «Хвороба Паркінсона» на сьогодні встановлений понад 4 мільйонам людей у світі, і лікарі прогнозують, що до 2040 року їхня кількість зросте до 14 мільйонів осіб. Це пов’язано зі старінням людства.
 
Хвороба, яку ще називають тремтливим паралічем, виникає через загибель нейронів, що виробляють дофамін. Більшість пацієнтів – люди літнього віку, однак у 5% хворих захворювання діагностують ще до виповнення їм 50 років.
 
Хвороба Паркінсона невиліковна, лікарі призначають пацієнтам препарати дофаміну, щоб полегшити симптоми. Вчені продовжують активно шукати засоби профілактики і останнє дослідження, опубліковане в журналі Neurology, продемонструвало несподівані результати. 
 
Виявилося, що люди, які регулярно пили каву, мали ризик виникнення захворювання нижчий, ніж ті, хто вживав цей напій час від часу або зовсім не вживав. Такий ефект пояснюють тим, що кофеїн покращує розподіл дофаміну в мозку. Європейські неврологи отримали підтвердження в результаті аналізів крові на вміст кофеїну у 351 учасника  дослідження. У поціновувачів кави, які увійшли в ТОП 25, бо п’ють її щодня і у великій кількості, ризик хвороби Паркінсона був на 40% менший. Навіть нерегулярне вживання цього напою зменшує вірогідність захворіти на 63% порівняно з тими, хто виключив каву зі свого раціону.
Промокод скопійовано!
Завантаження