Журавлина – новий рецепт довголіття?
25 грудня 2024
Корисні властивості журавлини відомі здавна. Завдяки високому вмісту вітаміну С, ця червона ягода допомагає зміцнити імунітет і швидко побороти застуду.
Наступною перевагою журавлини часто користуються жінки, які страждають на інфекції сечовивідних шляхів, зокрема на цистит. Лікувальний ефект пояснюється високим вмістом у цій ягоді проантоціанідинів – речовин, що перешкоджають прилипанню бактерій до стінки сечового міхура.
Журавлина також покращує настрій і може зменшити симптоми стресу завдяки антиоксидантам, які запобігають шкідливому впливу вільних радикалів на організм.
Але справжнім приємним сюрпризом стали останні наукові дослідження. Вчені виявили ще один «талант» кислої червоної ягоди. З'ясувалося, що люди, які регулярно вживають журавлину, мають знижений рівень С-реактивного білка – винуватця передчасного старіння, хронічних хвороб та порушень когнітивних функцій.