В Україні більше не додаватимуть пальмову олію в продукти харчування

6 вересня 2024 В Україні більше не додаватимуть пальмову олію в продукти харчування
Парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт «Про внесення змін щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми», який забороняє використання пальмової олії у молочних, кондитерських продуктах та у дитячому харчуванні.
 
ВООЗ закликала країни до цього ще у 2023 році через те, що гідрогенізована пальмова олія підвищує ризик виникнення серцево-судинних та онкологічних захворювань, зокрема в дітей.
 
Відтепер діятиме заборона на:
 
  • використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
  • використання гідрогенізованої пальмової олії у кондитерських виробах.
 
В Україні пальмова олія досить широко використовується для виробництва сирних продуктів, згущеного молока, солодковершкового масла, цукерок, печива тощо. На виробників, які продовжуватимуть це робити, чекають великі штрафи. 
Промокод скопійовано!
Завантаження